maanantai 3. lokakuuta 2016

Ymmärtääkö hevonen tunteita?

Totta kai. Omalla tavallaan. Hevonen ei kommunikoi kuten ihmiset eikä ihminen ilman perehtymistä ja oppimista kuin hevonen, mutta aina ei yhteistä kieltä tarvita. Hevonen huomaa jo olemuksesta, ilmapiiristä ja hajuista, millä mielellä olet. Se huomaa miten menee ja mikä on tämän päivän meininki kanssasi.

Riippuu sitten taaskin aivan hevosen omasta persoonasta, kuinka se tilanteeseen reagoi — opportunisti velmuilija käyttää surkeaa ja poissaolevaa tilaasi hyödyksi ja kokeilee voisiko ryysiä ohitsesi heinäpaalille, kun taaskin leppoisa sielunveli luultavasti tulee tasollesi ja, hieman inhimillistäen, osoittaa "empatiaa" rauhaa huokuvalla olemuksellaan. Kaikki varmasti tunnistavat sen hetken kun tunnet suurta yhteenkuuluvuutta ja rakkautta hevosta kohtaan, kun se laskee suuren päänsä lähellesi niin että surussasi voit silittää sitä ja nojailla isoon ystävääsi?

Hevonen ei ole ihminen eikä ihminen hevonen, mutta se ei silti tarkoita etteikö kumpikin voisi omalta aspektiltaan katsoen ymmärtää toista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisemista. Toisia parjaavia, mustamaalaavia tai muulla tavoin huonolla maulla kirjoitetut viestit eivät ymmärrettävästi pääse roskista pidemmälle — kirjoitathan kuten itsellesikin tahtoisit kirjoitettavan. :-)

Avotaivutus - miksi, miten ja milloin

Yksikään peruskouluratsastusliike ei ole ole vain itseään varten. Ne eivät ole temppuja joita opetetaan hevoselle, vaan jokainen liike vahvi...